© UNS (United Network Studio)
© UNS (United Network Studio)
© UNS (United Network Studio)

Kavel 5B & 6; het sluitstuk van Oosterdokseiland


Oosterdokseiland

Type
Nieuwbouw
Programma's
Kantoren, Openbaar gebied, Parkeren, Retail, Woningen
Status
Actueel
Diensten
Advies, BIM, Coördinatie, Omgevingsvergunning, Technisch ontwerp
Opdrachtgever
bpd
Architect
UNS (United Network Studio)
Jaar
2020
Locatie
Amsterdam
Oppervlakte
225.000m²

Oosterdokseiland – kavel 5B & 6

Het Oosterdokseiland is met 225.000m2 één van de grootste binnenstedelijke projecten is West-Europa. De laatste kavel, kavel 5b & 6, omvat in totaal 72.500m2. Op deze kavel worden door BPD publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte voor Booking.com ontwikkeld. Het ontwerp van UN Studio zorgt er mede voor dat de kop van het Oosterdokseiland een levendige omgeving wordt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, inspireren, wonen, werken en recreeren. Naar verwachting wordt het gebied nabij Amsterdam CS eind 2020 in gebruik genomen.

Voor dit project werken B+M Den Haag en UN Studio samen op één locatie aan het TO om zo effectief mogelijk tot een eindproduct te komen. Naast deze samenwerking is er ook input van de overige ontwerpteamleden en de uitvoerende partijen. Er wordt gezamenlijk gewerkt aan de 3D-modellen. Voor het gebouw wordt ook de BIM regie gedaan om het belang van eenduidige werkmethodiek en uitgangspunten te waarborgen.

Daarnaast wordt in opdracht van BPD ook gewerkt aan de coördinatie- en faseringstekeningen van het Oosterdokseiland als voorbereiding op de bouwfase en de gesprekken met de gemeente, nutsbedrijven en waterschap. De noodzakelijke vergunningaanvragen worden door ons gedeeltelijk gecoördineerd en via het Omgevingsloket naar de diverse overheden gestuurd

Tevens worden de uitgiftetekeningen van het gebouw en parkeergarage en aanpassingen in de bestaande technisch ruimten gemaakt als voorbereiding en definitief maken van de notariële akten en uitgifte van opstal- en erfpachtrecht.

© UNS (United Network Studio)