Kazerne Pijnacker-Nootdorp
Kazerne Schipluiden
Kazerne Waldorpstraat Den Haag

Veiligheidsregio Haaglanden

Type
Beheer en onderhoud
Programma's
Kantoren
Status
Actueel
Diensten
NEN2580, Omgevingsvergunning, Opname & inmeting, Tekeningenbeheer
Opdrachtgever
VRH
Jaar
2012-heden
Locatie
regio Haaglanden
Oppervlakte
26 locaties

Veiligheidsregio Haaglanden (VRH)

Brandweer Haaglanden biedt de burgers in Haaglanden een veilige werk- en leefomgeving door hen te beschermen tegen brand en ongevallen. Brandweer Haaglanden ondersteunt burgers, overheden en bedrijven in het zo veilig mogelijk inrichten van de samenleving. Waar mogelijk worden overkoepelende taken en werkzaamheden van de brandweer centraal geregeld. Binnen de regio is de operationele brandweerzorg georganiseerd in lokale korpsen waarvan de Veiligheidsregio Haaglanden 1 van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland is.

B+M Den Haag is door de VRH gevraagd om het tekenwerk van alle, door de VRH, in gebruik zijnde kazernes te inventariseren met als voornaamste doel het juist registeren van alle vloerafwerkingen en bijbehorende vierkante meters. Tijdens het inventariseren is er van panden waarvan het digitale tekeningwerk ontbrak een volledige inmeting ter plaatse verricht en uitgewerkt tot volwaardige bouwkundige tekeningen.

Alle digitale bestanden (zowel de bouwkundige tekeningen als alle installatietekeningen, sleutelplannen, oppervlaktetekeningen en –staten) worden door B+M Den Haag beheerd en gehost. Hierdoor kan iedere betrokkene op ieder moment de laatste stand van zaken inzien, downloaden en mutaties doorgeven. Op deze wijze blijft het gehele documentenbestand up to date, wat zijn vruchten in het dagelijks beheer van alle 26 panden afwerpt.

Een greep uit de werkzaamheden: