5 vragen aan:

Michel Bashir

B+M Den Haag is het leukste Bouwkundig Adviesbureau. Al 30 jaar werkt B+M aan de mooiste en aansprekende bouwkundige projecten. Wij zoeken nieuw bloed voor ons enthousiaste team bouwkundigen. Maar wie is B+M nou eigenlijk? 

Welke rol heb jij binnen B+M?

Ik ben een van de bouwkundige tekenaars binnen het bureau. Ik werk met behulp van Revit verschillende modellen uit tot bouwkundige tekeningen. Dit kunnen details, plattegronden,doorsnedes, enz.zijn. Ik probeer mijn bouwkundige kennis zoveel mogelijk toe te passen, want ook al ziet een tekening er “mooi” uit, het moet ook gebouwd kunnen worden. Ik heb leren tekenen op de tekentafel en daarna op de computer.

Waarom heb je ooit voor bouwkunde gekozen?

Ik heb de MTS-Bouwkunde gevolgd. In die tijd kreeg je nog gewoon tekenles op de tekentafel. Hierdoor heb ik leren schetsen en goed nadenken over wat je tekent. Je kon wel dingen uitgummen, maar dit gaf vaak vlekken en maakte de tekening vaak onduidelijker. Zeker met details. Ook kreeg je meer kennis mee, omdat je nog niet zoveel op internet kon opzoeken als nu. Pas in de laatste jaren van mijn opleiding werd autocad geïntroduceerd. Geen 3D zoals nu, maar simpele 2D. Ik denk dat ik hierdoor wel meer bouwkundige kennis heb dan de studenten van nu. Na mijn opleiding heb ik vooral bij architectenbureaus gewerkt aan woningbouwprojecten. Helaas zorgde de bouwcrisis van 2008 ervoor dat ik mijn baan als bouwkundig tekenaar verloor en uiteindelijk in de bijstand terecht kwam. Pas in 2017 vond ik weer werk als bouwkundig tekenaar.

Hoe ben je bij B+M terecht gekomen?

Mijn geschiedenis bij B+M begint eigenlijk al bijna 20 jaar geleden. Ik werkte toen via een detacheringsbureau een paar maanden bij B+M. Toentertijd werkte ik veel aan projecten die B+M uitvoerde voor de supermarkketen Laurus zoals de Konmar, Super de Boer en Edah. Na een paar maanden hield de samenwerking tussen B+M en mij op en scheidde onze wegen. Toen ik een begin mei 2023 werkzoekend was stelde mijn detacheringsbureau mij weer voor bij B+M. Tot mijn grote verbazing wist Ronald nog wie ik was. Hoewel ik dus al B+M “kende” is er veel veranderd. B+M is flink gegroeid en onderscheid zich door een gedegen uitwerking van een diversiteit van complex projecten.

Wat doe je graag als je niet bij B+M aan het werk bent?

Mijn grootste bezigheid buiten werk is mijn zoon. Hij is inmiddels 14 jaar en buiten mijn werk probeer ik zoveel mogelijk leuke dingen met hem te doen. Daarom werk ik tegenwoordig 32 uur ipv 40 uur. Verder doe ik ook nog aan boulderen. Ik ben hier in het voorjaar mee begonnen en ik vind het een leuke sport. Het klimmen vergt creativiteit, doorzettingsvermogen en vertrouwen op je eigen kracht.

Wat vind je belangrijk in je leven?

Het belangrijkste in mijn leven is mijn zoon. Ik ben gescheiden en mijn zoon woont bij mij. Mijn scheiding en de strijd om mijn zoon heeft mij doen beseffen wat nou echt belangrijk is in het leven. Het heeft me een bepaalde inzicht gegeven over mezelf en het leven. Het vaderschap is niet altijd makkelijk, maar wel één van de mooiste dingen in het leven. Mooier en belangrijker dan welke baan, huis of andere materiële dingen in het leven.
Met onze specialisten en aanpak vormen wij de + van uw project
Samen vormen wij de + in de oplossingen van uw uitdaging
Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de + voor al het bouwkundig tekenwerk.
Wij faciliteren de + in het complete BIM-proces
Wij zijn de + in het coördinerende proces
Een goed dossier van uw vastgoed is een + richting de toekomst