Havenstraat

Elisabethstichting en Stichting Droomhuis Hoeksche Waard (SDHW) samen op één locatie.

Opdrachtgever

Elisabethstichting

Architect

Marge Archicten

Locatie

Numansdorp

Programma

Zorgwoningen / Senioren woningen

 

Oppervlakte

2.000 m²

 

Type

Nieuwbouw

 

Status

in ontwikkeling

 

Jaar

De Elisabethstichting  heeft de ambitie een woongebouw voor ouderen realiseren. Na overleg met de gemeente Hoeksche Waard kwam de locatie Havenstraat in Numansdorp én de Stichting Droomhuis Hoeksche Waard (SDHW) in beeld. SDHW zocht een ontwikkelende partij die een Droomhuis voor jongeren met een verstandelijke beperking wil realiseren. De gemeente attendeerde op de locatie aan de Havenstraat in Numansdorp. Voor beide ambities ontwikkelen we op de Havenstraat een woongebouw.

Samen gewoon thuis
De Elisabethstichting heeft een beknopt programma van eisen opgesteld voor de Havenstraat. Uitgangspunt zijn zelfstandige driekamerwoningen. Elkaar ontmoeten is belangrijk: naast ontmoetingsmogelijkheden in het gebouw, komt er ook een aparte gemeenschappelijke ruimte: samen gewoon thuis. Ongeveer de helft van de woningen krijgt een huur onder de sociale huurgrens, de andere helft krijgt een middenhuur. Zo willen wij ouderen bereiken met een inkomen waarmee men recht heeft op huurtoeslag

Stichting Droomhuis wil een huis realiseren voor inmiddels 10 jongeren met een verstandelijke beperking. De jongeren hebben ieder een eigen studio met sanitair en een eenvoudige pantry. De jongeren delen met elkaar onder andere  een grote woonkamer, een grote keuken en een binnentuin. 

Ontwerp Havenstraat
De Havenstraat is een locatie nabij het centrum van Numansdorp, vlakbij alle dagelijkse voorzieningen die de ouderen en jongeren nodig hebben. De kavel is beperkt van omvang, ongeveer 2000 m². De Elisabethstichting heeft daarom drie architectenbureaus gevraagd een schetsontwerp te maken. Na een zorgvuldige afweging is gekozen voor het plan van Marge architecten. Dit bureau heeft het best het programma vertaald in een ontwerp en biedt de hoogste woonkwaliteit per woning.

Diensten
+ Omgevingsvergunning
+ BENG
+ Visualisaties