Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/bplusm.nl/public_html/bplusm.nl/v2017-01/wp-includes/functions.php on line 5905

Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/bplusm.nl/public_html/bplusm.nl/v2017-01/wp-includes/functions.php on line 5905

Werkvelden

Architectuur

Het uitwerken van ontwerpen van andere architectenbureaus is een van de belangrijkste activiteiten van B+M.

Kennis op het gebied van techniek, bouwbesluit, bouwproces en CAD zijn daarbij voorwaarde, waarbij de architectonische kwaliteiten en uitgangspunten van het ontwerp niet uit het oog worden verloren.

Architecten waarmee B+M heeft samengewerkt of nog samenwerkt zijn o.a.: Joan Busquets, Alvaro Siza, David Chipperfield, Christian de Portzamparc, Benthem Crouwel, Zwarts en Jansma, Gigon & Guyer, Mecanoo, UNStudio, OMA, T+T Design, Soeters van Eldonk.

Bouwkunde

Van ontwerp naar uitvoering
Het bouwproces is een complex samenstel van adviseurs, opdrachtgevers en eindgebruikers geworden. Uitgebreide regelgeving en steeds verdergaande specialisaties beïnvloeden in grote mate dit proces. B+M vervult de rol als producent van tekeningen, maar meer nog van het coördineren; het maken van overzichten en van afspraken.

Het is dus niet alleen zaak om de juiste tekening te maken en te leveren maar ook om die tekening binnen het project strategisch inzetbaar te maken. Wij doen dit werk met succes, waarbij de rol van B+M alsmaar groter wordt. Wij beschikken over een team van mensen die dit werk niet alleen met plezier doen, maar die ook beschikken over een goed inzicht in het bouwproces.

Inventieve ontwerpen met een uitgesproken beeldkwaliteit, zeker bij grote werken, leggen steeds meer druk op het bouwproces. Daarnaast wordt de voorbereiding van het uitvoerende werk steeds intensiever, de hoeveelheid informatie die moet worden geproduceerd neemt daarmee sterk toe. Deze twee tendensen hebben de neiging een conflictueuze relatie te hebben. Onze inzet is om middels de tekening te bewerkstelligen dat dit niet optreedt. Handhaving van de beeldende kwaliteit kan en moet realiseerbaar zijn binnen een steeds verder gaande industrialisatie van de bouw.

Mensen met specialismen
B+M bestaat vandaag de dag uit een team van rond de 30 mensen; bouwkundigen, architecten, CAD tekenaars en Revit modelleurs, ook grote en complexe bouwplannen uitvoeringsgereed te maken, ook onder moeilijke omstandigheden en tijdsdruk. Onder de bouwkundigen bevinden zich verschillende specialisten (o.a. bouwbesluit, WABO en brandveiligheid). De architecten kunnen zo nodig al vroeg in het ontwerpproces bijspringen. Dit heeft al veelvuldig zijn waarde opgeleverd als het gaat om het assisteren van gerenommeerde architecten uit binnen- en buitenland.

Retail

B+M Retail is sinds 1994 actief in de ondersteuning van retailers. Hierbij moet men denken aan het ondersteunen bij winkelinrichtingen, het beheren van de bouwkundige gegevens van winkelobjecten en de ondersteuning bij het ontwikkelen van nieuwe winkelconcepten en vestigingen.

Van ontwerp tot realisatie
Onze werkzaamheden zijn rond het uittekenen van een object gecentreerd. Zo worden bestaande objecten ingemeten, verwerkt tot tekening, worden ontwerpen gemaakt voor bouwkundige aanpassingen en worden benodigde bouwvergunningen aangevraagd, tot en met het leveren van projectbegeleiding van een ombouw. Ons team heeft dit met name gedaan voor de winkelketens Konmar, Edah, Super de Boer.

Van realisatie tot oplevering
In een samenwerking met diverse projectmanagement bureaus kunnen wij ook een totaalpakket aanbieden, waarbij de verantwordelijkheid vanaf initiatief tot en met realiosatie geheel kan worden overgenomen.

Expertise
Naast onze expertise binnen de retail is B+M zich gespecialiseerd op het gebied van (bouw)techniek, bouwbesluit, NEN en het bouwproces, waarbij de architectonische kwaliteiten en uitgangspunten van het ontwerp niet uit het oog worden verloren.