5 vragen aan:

ANDRE PRONK

André Pronk is de nestor van ons team bouwkundig modelleurs. André is één van de eerste medewerkers van B+M Den Haag. Een bouwkundig specialist met het hart op de juiste plaats. In deze 5 vragen aan vertelt André over de liefde voor zijn vak en waarom hij zo verknocht is aan B+M.

Welke rol heb jij binnen B+M?

Binnen B+M denken we niet in de hokjes van vaste rollen en vaste functies, we kijken per project welke rollen nodig zijn en wie de beste competenties heeft om aan het project mee te werken. Mijn vak is Bouwkundig Tekenaar, en mijn rol verschilt per dag. Voor mijn vak heb je bouwkundige kennis nodig, moet je uiteraard het bouwbesluit kennen en moet je kunnen werken met Revit* en alles weten van BIM*. Daarnaast is het hebben van een open mind belangrijk, en een flexibele instelling om tegelijkertijd met meerdere projecten bezig te zijn.

Waar komt jouw liefde voor bouwkunde vandaan?

Van niets iets maken, dat heeft mij altijd gefascineerd. Alle gebouwen om ons heen zijn ooit bedacht door mensen. Bouwkunde is kunst, want wij geven gedachten en droombeelden vorm. Zonder ons geen woningen, geen kantoorgebouwen en geen concertgebouw. Het is daarom nog iedere dag geweldig om mijn vak uit te mogen oefenen.

Hoe kijk jij aan tegen de laatste ontwikkelingen in jouw vak?

De basis van bouwkunde verandert niet. Het doel blijft een veilig bouwwerk. Hoe we tot het ontwerp en uitwerking komen verandert wel. Toen ik bij B+M begon zaten we nog letterlijk met de liniaal achter de tekentafel, daarna kregen we AutoCAD* en vandaag werk ik met Revit in 3D BIM modellen. Deze ontwikkelingen zag ik aanvankelijk als bedreiging. Ik dacht dat wij daardoor ons aandeel op de markt zouden gaan verliezen, omdat aannemers de TO en UO* fase naar zich toe gingen trekken. Wij hebben daar als bureau adequaat op gereageerd. Vandaag zijn we een full-service bouwkundig adviesbureau en weten aannemers, projectontwikkelaars, overheden en architecten de weg naar ons te vinden.

Wat maakt dat je al 20 jaar bij B+M werkt?

Dat reden is de grote diversiteit aan projecten, en de ontwikkeling die we als bureau blijven doormaken. Als B+M groeit, groei ik mee. Ik kan met mijn vak bezig zijn, we zijn niet politiek en hebben een platte organisatie. Dat werkt zo prettig.

Welk advies heb jij voor startende modelleurs?

Besef dat je naast tekenaar ook bouwkundige bent. Blijf doorvragen en blijf je ontwikkelen, leren is een levenslang proces.

Met onze specialisten en aanpak vormen wij de + van uw project
Samen vormen wij de + in de oplossingen van uw uitdaging
Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de + voor al het bouwkundig tekenwerk.
Wij faciliteren de + in het complete BIM-proces
Wij zijn de + in het coördinerende proces
Een goed dossier van uw vastgoed is een + richting de toekomst