5 vragen aan:

PAULINE LANDA

B+M Den Haag is het leukste Bouwkundig Adviesbureau. Al 30 jaar werkt B+M aan de mooiste en aansprekende bouwkundige projecten. Wij zoeken nieuw bloed voor ons enthousiaste team bouwkundigen. Maar wie is B+M nou eigenlijk? 

Welke rol heb jij binnen B+M?

Mijn functie bij B+M is bouwkundig tekenaar. Ik vind de technische kant van de bouwkunde erg interessant en daarmee het technisch uitwerken van een ontwerp dat het klaar is om uitgevoerd te worden. Bij B+M wordt er vooral gewerkt met het programma Revit, ik heb hier nog niet vaak mee gewerkt en ben dit nu vooral erg goed aan het leren kennen. In mijn eerste maanden ben ik veel bezig geweest met kleine opdrachten en vooral het juist inrichten van de modellen in Revit.

Waarom heb je ooit voor bouwkunde gekozen?

Op de middelbare school wist ik al dat ik de techniek kant erg leuk vond. Mijn oom had zijn eigen bouwbedrijf, toen ik op de middelbare school zat heb ik een dagje met hem meegelopen, dat vond ik zo leuk dat ik besloot om bouwkunde te gaan studeren in Groningen. Gedurende de opleiding heb ik meerdere stages gelopen, waaronder mijn afstudeerstage bij een aannemer in Groningen. Bij deze stage vond ik het heel waardevol dat ik dingen uitgevoerd kon zien worden op de bouwplaats. Tijdens mijn opleiding twijfelde ik altijd tussen bouwkunde en civiele techniek. Na mijn hbo-diploma behaald te hebben was ik nog steeds nieuwsgierig naar civiele techniek en heb ik de keuze gemaakt om de premaster Civil Engineering te gaan starten aan de TU Delft. Na een half jaar kwam ik er toch achter dat bouwkunde meer bij mij past en ben ik gestopt met de premaster en ben ik op zoek gegaan naar een baan.

Hoe ben je bij B+M terecht gekomen?

Ik kom zelf uit het noorden van Nederland en woonde nog maar een aantal maanden in de randstad. Ik kende de omgeving dus nog niet heel goed. Daarom heb ik ervoor gekozen om naar een uitzendbureau te gaan die mij zou helpen met het zoeken naar een baan die bij mij past. Dit is snel gelukt, want ik ben inmiddels alweer bijna twee maanden aan het werk bij B+M. Na het eerste gesprek bij B+M was ik al erg enthousiast geworden over het bedrijf. Vooral de mooie projecten en de informele werksfeer spraken mij erg aan. In mijn eerste weken voelde ik mij dan al erg snel thuis.

Wat doe je graag als je niet bij B+M aan het werk bent?

In de weekenden vind ik het leuk om af te spreken met vrienden en vriendinnen die bijna allemaal in Groningen wonen. Daarnaast vind ik het lekker om actief bezig te zijn, door bijvoorbeeld te tennissen, te padellen of door naar de sportschool te gaan.

Wat vind je belangrijk in je leven?

Ik vind positiviteit en plezier hebben in de dingen die je doet erg belangrijk. Dat is waar ik energie uit haal en vrolijk van word.

Met onze specialisten en aanpak vormen wij de + van uw project
Samen vormen wij de + in de oplossingen van uw uitdaging
Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de + voor al het bouwkundig tekenwerk.
Wij faciliteren de + in het complete BIM-proces
Wij zijn de + in het coördinerende proces
Een goed dossier van uw vastgoed is een + richting de toekomst