Kirsten Lock, B+M

5 vragen aan:

KIRSTEN LOCK

B+M Den Haag is het leukste Bouwkundig Adviesbureau. Al 30 jaar werkt B+M aan de mooiste en aansprekende bouwkundige projecten. Wij zoeken nieuw bloed voor ons enthousiaste team bouwkundigen. Maar wie is B+M nou eigenlijk? 

Welke rol heb jij binnen B+M?

De rol die ik heb bij B+M is die van BIM-modelleur. Dit is een term voor bouwkundig tekenaar, die met behulp van een (tegenwoordig meestal) 3D-model bouwcomponenten modelleert en bouwinformatie borgt. Daarnaast levert een BIM-modelleur tekeningen op. Bij B+M kan dit voor iedere fase binnen een bouwproces zijn, van voorlopig ontwerp tot technisch ontwerp, tot aan de beheerfase waarin de bouwcyclus weer opnieuw begint. Dit maakt dat ik veel verschillende projecten bezig ben. Dit vergt bouwkundige kennis en handigheid in programma’s als Revit, maar ook flexibiliteit en een scherpe blik. Ieder project heeft zijn eigen uitdaging en juist die puzzel vind ik het leukst, zowel het meedenken tot bouwkundige oplossingen als het efficiënt gebruiken van een BIM-model en het vervolgens maken een tastbaar product in de vorm van een tekening.

Waarom heb je ooit voor bouwkunde gekozen?

Ik ben augustus 2022 afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool, waar ik HBO Bouwkunde gestudeerd heb. Ik heb dit in eerste instantie gekozen omdat het vak erg breed is. Niet omdat ik niet wist wat ik moest kiezen, maar omdat ik het allemaal leuk vond. Bouwkunde was voor mij de perfecte combinatie. Ik wilde graag een technische opleiding doen, maar zo was er ook ruimte voor creativiteit en kon ik mij verdiepen in zowel technisch ontwerpen, tekenen en programmeren, als procesoptimalisatie, communicatie, plannen en economie. Tijdens mijn eerste stage kwam ik voor het eerst goed in contact met bouwkundig modelleren in het werkveld. Ik vond het leuk om te spelen met het programma en alle opties te verkennen. Ik heb toen veel geleerd over het gebruik en van de werking van Revit en over BIM in het algemeen. Voor mijn afstuderen heb mij dan ook veder verdiept in BIM en communiceren met datamodellen. Na mijn afstuderen wilde ik graag verder met modelleren, dus zodoende.

Hoe ben je bij B+M terecht gekomen?

Na mijn afstuderen was ik opzoek naar mijn eerste baan als ingenieur. Via het arbeidsbemiddelingsbureau Enginear ben ik bij B+M terecht gekomen. De no-nonsense werkwijze van B+M sprak mij meteen aan. Kwaliteit staat voorop en alles mag gezegd worden. Het voelt als een informele platte organisatie, wat ik erg fijn vind. Ik had hierdoor vanaf het begin het gevoel deel uit te maken van het team en durfde me ook uit te spreken en te ontplooien. Wat ik erg kan waarderen is het vertrouwen dat ik snel kreeg. Bij nieuwe opdrachten krijg je de ruimte om zelf een aanpak te bepalen en deze uit te voeren. Daarnaast staat iedereen open om elkaar te helpen en elkaar wat nieuws te leren. Hierdoor heb ik ook nooit een drempel gevoelt om vragen te stellen of een collega om zijn of haar opinie te vragen.

Wat doe je graag als je niet bij B+M aan het werk bent?

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn vrienden. Zij zijn het allerbelangrijkste voor mij. Daarnaast houd ik van bakken en koken en het doen van spellen, zowel fysieke bordstelletjes met als digitaal.. ik zou het geen gamen noemen, zo fanatiek ben ik niet, maar in mijn vrije tijd vind ik het zeker leuk om te doen. Voor nu woon ik nog thuis bij mijn vader en dat vind ik eigenlijk heel gezellig. We houden beiden van het cabaret-theater, dus daar proberen we heen te gaan waar kan.

Wat vind je belangrijk in je leven?

Ik vind het belangrijk om positief in het leven te staan en dankbaar te zijn voor wat ik heb. Daarnaast vind ik het van waarde om altijd open te staan voor nieuwe ideeën en opinies en vooral niet haatdragend te zijn. Ik verdiep mij dan ook graag in nieuwe dingen. Mijn dag is geslaagd als ik iets nieuws heb geleerd.

Met onze specialisten en aanpak vormen wij de + van uw project
Samen vormen wij de + in de oplossingen van uw uitdaging
Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de + voor al het bouwkundig tekenwerk.
Wij faciliteren de + in het complete BIM-proces
Wij zijn de + in het coördinerende proces
Een goed dossier van uw vastgoed is een + richting de toekomst