5 vragen aan:

DENNIS DUIJVESTIJN

Dennis Duijvesteijn keerde in september 2022 na 4 jaar weer terug bij B+M. “Het voelde als thuiskomen”, zegt Dennis daarover. In deze 5 vragen aan is Dennis aan het woord en maken we kennis met een man die passie heeft voor zijn vak, en liefde heeft voor zijn medemens.

Welke rol heb jij binnen B+M?

Binnen B+M heb ik 2 rollen, namelijk die van BIM-modelleur en die van Bim-coördinator. Door deze combinatie heb ik de mogelijkheid om te werken aan een bouwwerk, en heb ik de mogelijkheid te werken aan het systeem. Voor mij is er geen betere rol denkbaar, het is “best of both worlds”

Een BIM Modelleur is een 3D-tekenaar. Ik teken de verschillende componenten die nodig zijn om het bouwwerk daadwerkelijk te realiseren, en ik maak de werktekeningen voor de aannemer. Als BIM Modelleur is het belangrijk het geheel van het bouwwerk te overzien, en te begrijpen waarvoor het gebouw uiteindelijk dient. Op basis daarvan maak je de keuzes voor het technisch ontwerp.

Een BIM Coördinator zorgt dat BIM binnen de hele organisatie optimaal wordt benut en efficiënt toegepast. Ik ben kortgezegd de systeembouwer. Als BIM coördinator stel je het BIM protocol op en bepaal je de standaarden. Je richt templates in met de juiste families en parameters. Ook controleer je de bruikbaarheid van aangeleverde aspectmodellen voor het BIM model en voorkom je clashes. Wanneer alle aspectmodellen gekoppeld worden, ontstaat het 3D model waarin alle informatie staat die nodig is om te gaan bouwen.

Waarom heb je ooit voor bouwkunde gekozen?

Na de havo ben ik HBO Bouwkunde gaan studeren aan Hogeschool in Rotterdam. Tijdens mijn studie heb ik kennisgemaakt met BIM, en dat vond ik erg interessant. Gedurende mij loopbaan heb ik mij verder ontwikkeld op het gebied van Revit en BIM.
Na het behalen van mijn HBO diploma, ben ik altijd als modelleur aan het werk geweest. Mijn eerste baan was bij B+M, daar heb ik de basis van het vak echt geleerd. Daarna heb ik ervaring opgedaan bij een architectenbureau. Daarna ben ik aan de slag gegaan als Climate Engineer laatste bij een kassenbouwer. Door deze stappen weet ik waar ik echte voldoening uit haal.

Hoe ben je bij B+M terecht gekomen?

Enkele maanden geleden kwam ik opnieuw in contact met Ronald Boersen (directeur B+M) en hebben we met elkaar gesproken over een terugkeer. Uiteindelijk heb ik deze knoop doorgehakt, en werk ik inmiddels alweer 3 maanden met heel veel plezier bij B+M. B+M is een echt familiebedrijf, we hebben oog voor elkaar en ik ben gelukkig niet “één van de velen”. Voor mij zijn dat belangrijke criteria voor een fijne werkplek.

Wat doe je graag als je niet bij B+M aan het werk bent?

Ik vind het leuk om te klussen in mijn huis. Wanneer ik niet aan het klussen of gamen ben, houd ik mij bezig met het ontwikkelen van programmeertalen zoals Python. Ik ben best een vakidioot, en heb de onbedwingbare drang dingen beter te maken als het beter kan.

Wat vind je belangrijk in je leven?

Eerlijkheid en rechtvaardigheid. Ik vind het belangrijk om de mensen om mij heen te helpen waar ik kan, ik hou van harmonie en kan niet tegen “subtiele hints”. Wees eerlijk tegen elkaar en maak duidelijk wat je bedoeld.

Met onze specialisten en aanpak vormen wij de + van uw project
Samen vormen wij de + in de oplossingen van uw uitdaging
Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de + voor al het bouwkundig tekenwerk.
Wij faciliteren de + in het complete BIM-proces
Wij zijn de + in het coördinerende proces
Een goed dossier van uw vastgoed is een + richting de toekomst