Teun Lagestee, B+M

5 vragen aan:

TEUN LAGESTEE

Teun Lagestee is in juli 2022 afgestudeerd aan de TU in Delft en in augustus bij B+M gestart als Bouwkundig Tekenaar. Teun krijgt bij B+M de kans om de theorie in de praktijk te brengen, dat doet hij met veel enthousiasme en een opvallend grote glimlach op zijn gezicht. In deze 5 vragen aan leren we Teun beter kennen. Teun heeft een originele en positieve kijk op het leven. Lees waarom Teun gekozen heeft voor B+M en waarom wij zo blij zijn met zijn komst.

Welke rol heb jij binnen B+M?

Mijn rol binnen B+M is die van junior projectleider. Bij B+M is dat een rol met veel afwisseling. Omdat ik in meerdere teams werk, word ik bij verschillende opdrachten betrokken. Naast het plannen en budgetteren ben ik bezig met het adviseren en meedenken met collega’s. Ook ben ik bezig met het leren kennen van het bouwbesluit en het inrichten van het Revit model. Deze afwisseling zorgt iedere dag weer voor een nieuwe uitdaging. Het mooiste is dat ik daardoor de gelegenheid krijg om veel te leren, daar word ik blij van. Mijn collega’s zeggen dat ik altijd zo blij ben, en dat klopt. Revit werkt natuurlijk niet altijd mee, maar dat is juist de ultieme uitdaging. Ik vind het fijn dingen uit te zoeken en werkend te maken. Als ik precies weet wat ik moet doen ga ik mij juist vervelen. Alles wat net even “boven mijn pet” gaat maakt mij enthousiast. De grote variatie in werkzaamheden zorgt ervoor dat er steeds weer iets nieuws op mijn bord ligt en een nieuwe strategie moet bedenken.

Wat heb je al ontdekt over jezelf in relatie met je werk?

Ik ben over mijzelf verbaasd dat ik het “sleutelen onder de motorkap” van Revit zo leuk vind. Ook vind ik het leuk om aan bouwprojecten te werken waarvan ik weet dat het project er straks ook echt zal staan. Het uitvoerbaar maken van een project is echt het allerleukste. Sinds ik hier aan de slag ben weet ik zeker dat ik het maken van een schetsontwerp liever aan anderen over laat. Tot nu toe ben ik veel met de software (Revit Architecture) bezig geweest, dat was nodig om het proces efficiënter in te richten. De software staat ten dienste van de tekenaars en niet omgekeerd. Die stap zijn we nu aan het zetten. Hoe beter je het gereedschap kunt hanteren, hoe mooier je bouwkundig eindproduct. Met een glibberige pen kun je tenslotte niet tekenen.

Waarom heb je voor bouwkunde gekozen?

Dat is begonnen met mijn droom een eigen huis te bouwen. Ik heb altijd al de drang gehad om zelf iets neer te zetten, van A tot Z. Inmiddels is mijn droom veranderd van het bouwen van een eigen huis naar het bouwen van mijn eigen boerderij. Dat ga ik dan samen met mijn vriendin realiseren. Met veel natuur en veel dieren om ons heen. Wij houden van de stad, maar weten inmiddels dat we liever de drukte opzoeken wanneer we daar zin in hebben.

Wat doe je graag als je niet bij B+M aan het werk bent?

Ik trek graag met mijn vrienden op, mijn sociale leven is belangrijk voor mij. Dat is niet altijd zo geweest. Tot een paar jaar geleden was ik 6 dagen per week in de sportschool aan het trainen om een “natural bodybuilder” te worden. Daardoor had ik weinig tijd om naast mijn studie een sociaal netwerk te onderhouden. Toen kwamen de blessures, en moest ik noodgedwongen iets anders gaan doen met de tijd die ik over had. Dat was een lastige periode, maar uiteindelijk heb ik er veel positiefs voor terug gekregen, zoals een rijker sociaal leven.

Wat vind je belangrijk in je leven?

Het belangrijkste vind ik om in het “nu” te kunnen zijn, en niet te veel bezig te zijn met morgen. Daarnaast moeten mijn dagelijkse acties leiden tot een mooi eindresultaat. Iedere dag een blokje neer kunnen leggen tot er een mooie toren staat. Ik zie mijn leven als een bouwwerk, en daar ga ik zorgvuldig mee om. Zo sta ik ook in mijn werk, ik bouw liever dan dat ik afbreek.

Met onze specialisten en aanpak vormen wij de + van uw project
Samen vormen wij de + in de oplossingen van uw uitdaging
Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de + voor al het bouwkundig tekenwerk.
Wij faciliteren de + in het complete BIM-proces
Wij zijn de + in het coördinerende proces
Een goed dossier van uw vastgoed is een + richting de toekomst